1-Broşür tasarımı okunmaya teşvik etmeli ve okunduktan sonra ise okuyucuyu harekete geçirmelidir. Okuyucuyu harekete geçirebilecek metinsel içeriğin hazırlanması da tecrübe isteyen;profesyonel kişilerle çalışılması gereken bir detaydır.
2-Verilmek istenen mesaj kesinlikle kapakta yer almalıdır. Böylelikle okuyucu içerikte aradığı bilgilerin olup olmadığını rahatlıkla anlayabilecektir.
3-Kolay okunmalı; anlam kargaşasına yol açmadan sade ve akıcı bir şekilde amaca ulaştırmalıdır. Okuyucunun broşürü anlamak için çaba sarf etmeyeceği her zaman göz önünde bulundurulmalıdır.
4-Görseller okuyucunun broşürde ilk dikkatini çeken kısımlardır. Bu sebeple görsel seçimlerine ayrı özen gösterilmelidir.
5-Boyutlandırma da dikkat isteyen huşulardan biridir. Broşür açıldığında çok büyük olmamalıdır ki okuyucu açtığı zaman zorlanmadan okuyabilsin.
6-Uygun kağıt seçimi yapılmalıdır. Örneğin fazla kırımlı oluşturulacak bir broşür için ince gramajlı kağıtlar seçilmeli eğer broşürümüz fotoğraf içeriyorsa dokulu ve pütürlü kağıt kullanımından kaçınmalıyız.
7-Broşürün markaya uygun tasarlanması ve okuyucunun aklında kalıcılığı yakalamak açısından profesyonellerle çalışmak gerekmektedir.
8-Broşür eğer bir seri halinde yayınlanacaksa serinin kalanının ilk basımla uyumu sağlanmalıdır. Örneğin aynı yazı fondu ve renk kullanımlarıyla serinin birbiriyle olan bağı koparılmamış olur.